Forside
Klinikken
Hvad er fodterapi
Priser
Vejviser
Datapolitik


Hvad er fodterapi

Fodterapi er forebyggelse og behandling af fodlidelser ydet af en statsautoriseret fodterapeut. Autorisationen er din garanti for fodterapeutens anerkendte uddannelse og dermed behandlingens kvalitet.

Fodterapi kan være en nødvendig del af behandlingen f.eks. ved diabetes og mange gigtlidelser. Vi har imidlertid alle behov for den forebyggende indsats, der består i kontrol af fodstatus, vejledning om egen pleje, fodtøj, fodgymnastik og andet, som kan bevare sunde fødder eller givet øget mobilitet.

Fodtetrapi er også klipning af negle, beskæring af hård hud og ligtorne og fremstilling af indlæg samt påsætning af bøjler for nedgoede negle.

Mange mennesker døjer med hård hud, især på deres hæle. Hård hud opstår, hvis huden bliver belastet mere, end den er beregnet til. Overbelastning af huden på hælen kan bl.a. skyldes en nedsat tykkelse af det stødabsorberende væv på hælene, gang på et hårdt underlag (betongulv) eller overvægt. En statsaut. fodterapeut kan fjerne den hårde hud og i særlige tilfælde fremstille et stødabsorberende hæl indlæg, som kan reducere belastningen og dermed produktionen af hård hud.

Nedgroede negle er kendetegnet ved smerter omkring neglen. Huden kan blive rød, hævet og betændt. Årsagerne til de nedgroede negle kan være for spidse sko, der trykker tæerne og dermed også neglene ind imod hinanden. Neglene begynder derfor at gro nedad for at kunne være der. Det kan dog også være forkert klipning af negle, der skaber problemet.


Sygeforsikringen Danmark

Gruppe 1 og 2 kan få tilskud til fodbehandling, bøjlebehandling samt indlæg.

Kommunalt tilskud

Visse pensionister kan få kommunalt tilskud til fodbehandling.

Tilskud fra den offenlige sygesikring til alle specialer.
Design by itConnecting Klinik for Fodterapi v/ Birgit Tofte Rasmussen · Torvegade 78 · 7160 Tørring · Telefon 6138 4650 · E-mail: birgit@bibifod.dk